Adviesbureau voor bouw en infra
Terug naar overzicht

Roland Bouw

Projectleider Techniek

Als uitvoerder heb ik in ruim 20 jaar veel praktijkervaring opgedaan. En die ervaring zet ik dagelijks in bij het beantwoorden van de – vaak theoretische – uitvragen van opdrachtgevers. Een abstracte uitvraag krijgt in mijn hoofd direct handen en voeten en dat maakt het gesprek met zowel aannemer als opdrachtgever een stuk makkelijker. Bij Syntera voel ik me nog vrijer dan voorheen buiten als uitvoerder. Al mijn kennis en ervaring kan ik nu op een heel andere manier toepassen. Ben je op zoek naar een man van de praktijk? Wellicht kan mijn jarenlange praktijkervaring ook jou verder helpen!

Contact:

0615577909 - rbouw@syntera.nl

Likes:

Voetbal| Wampex | Drenthe

Favoriete Syntera-lunch:

Brood met veel vlees


Kostenmanagement & Calculatie Werkvoorbereiding
Aanbestedingsleidraad schrijven? Zo doe je dat!

Aanbestedingsleidraad schrijven? Zo doe je dat!

Hoe schrijf je een goede aanbestedingsleidraad? We zouden geen eigenzinnig adviesbureau voor de bouw- en infrasector zijn, zonder hier een mening over te hebben. Op jaarbasis zien we er vele, waarbij we de ene keer aan de kant van de opdrachtgever (OG) staan en de andere keer (mee)schrijven aan het plan van aanpak voor de opdrachtnemer (ON). De ene keer is het helder wat de opdrachtgever wil, de andere keer is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar hoe schrijf je als opdrachtgever nu dé leidraad, die jou de aanbiedingen geeft die jij voor ogen hebt? Wat is van belang en wat kun je juist beter laten? Hieronder tips en trucs die daar een handje bij kunnen helpen.

 
Een dag uit het leven van onze Projectleider Techniek - Roland Bouw

Een dag uit het leven van onze Projectleider Techniek - Roland Bouw

5:00 uur De wekker gaat, het begin van een nieuwe werkdag. Vandaag zit ik bij onze klant Hommelink in Groenlo, waar ik ben ingevlogen voor diverse klussen zoals projectbegeleiding, calculatie, werkvoorbereiding, inkoop, werkadministratie en algemene bedrijfsbegeleiding. Kortom; genoeg te doen. Kop koffie en gaan. 

 
Lastminute-calculatie aanbesteding

Lastminute-calculatie aanbesteding

Bij Syntera zeggen we: “samenwerken, dat werkt pas echt!” Een mooi en toepasselijk voorbeeld hiervan is de input die wij konden leveren aan loon- en aannemingsbedrijf ‘De Samenwerking’, die zich wilde inschrijven voor de aanbesteding ‘Verbetering Watersysteem Polder Waard-Nieuwland’. Ze vroegen ons om op te treden als adviesbureau. Tot zo ver een normale gang van zaken.

 
Begeleiding als expert UAV-GC 2005

Begeleiding als expert UAV-GC 2005

De Gemeente Hoogeveen schreef een aanbesteding uit voor de herinrichting van het stadscentrum van Hoogeveen. Onze klant – de Zuidema Groep – was de perfecte partij voor dit project; ze zijn gevestigd in Hoogeveen en hebben de juiste kennis en middelen in huis om dit project uit te voeren. Er was echter één grote uitdaging: er was te weinig ervaring in huis op het gebied van UAV-GC 2005. De aanbesteder was hiervan op de hoogte en de kans op inschrijving dreigde hierdoor aan onze klant voorbij te gaan.

 
Hoefijzerproject - Herinrichting dorpsplein, Blijham

Hoefijzerproject - Herinrichting dorpsplein, Blijham

Projecten die gekenmerkt worden door veelzijdigheid passen bij ons. De herinrichting van het Dorpsplein in Blijham is één uit deze categorie. We mochten een initiatief van de dorpsraad begeleidden van idee tot oplevering. De dorpsraad had hiervoor een werkgroep samengesteld, die de eerste ideeën schetsmatig had uitgewerkt. Het doel: Men wilde het plein een centrale plaats teruggeven, het lintdorp accentueren en een knipoog naar het verleden (‘het stain’n padje’) en cultuurelementen toevoegen. Het was een idee met visie.