Adviesbureau voor bouw en infra
Terug naar overzicht

Yvonne Arnst

Communicatie-adviseur

Als verbinder met mijn eigen stijl en deskundigheid, vind ik het mooi onderdeel uit te mogen maken van ons jonge team. Ik zoek overeenkomsten tussen mensen en projecten. Die overeenkomsten zijn de basis om samen te werken, bruggen te bouwen, zodat projecten verrassingsvrij kunnen verlopen. Hoe complexer hoe liever, is mijn motto; uitdagingen aanpakken die velen laten liggen en bijzondere resultaten behalen. Verbinding is overal nodig, ook in jouw bedrijf. Heb je een vraag of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik hoor het graag!

Contact:

0648765084 - yarnst@syntera.nl

Likes:

Viva la france | Creatief zijn | tekenen/schilderen

Favoriete Syntera-lunch:

Salade


EMVI/BPKV-plannen Omgevingsmanagement Projectplannen
Omgevingsmanagement - Hooilandseweg Roodeschool

Omgevingsmanagement - Hooilandseweg Roodeschool

Al vanaf de aanbestedingsfase is Syntera betrokken bij het project “Grootonderhoud N363”. Samen met De Wilde Wegenbouw BV hebben we de winnende inschrijving gemaakt. Inmiddels is het project in uitvoering en wordt er hard gewerkt aan het grootonderhoud van de Hooilandseweg (N363) in Roodeschool. 

 
Aanbestedingsleidraad schrijven? Zo doe je dat!

Aanbestedingsleidraad schrijven? Zo doe je dat!

Hoe schrijf je een goede aanbestedingsleidraad? We zouden geen eigenzinnig adviesbureau voor de bouw- en infrasector zijn, zonder hier een mening over te hebben. Op jaarbasis zien we er vele, waarbij we de ene keer aan de kant van de opdrachtgever (OG) staan en de andere keer (mee)schrijven aan het plan van aanpak voor de opdrachtnemer (ON). De ene keer is het helder wat de opdrachtgever wil, de andere keer is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar hoe schrijf je als opdrachtgever nu dé leidraad, die jou de aanbiedingen geeft die jij voor ogen hebt? Wat is van belang en wat kun je juist beter laten? Hieronder tips en trucs die daar een handje bij kunnen helpen.

 
Do's en don'ts voor omgevingsmanagment

Do's en don'ts voor omgevingsmanagment

Omgevingsmanagement speelt een steeds grotere rol in de bouw- en infrasector. Ook voor relatief kleine projecten moet al tijdens de aanbestedingsfase in verregaande mate na worden gedacht over de invulling van het omgevingsmanagement. Werd de communicatie met de omgeving eerder door bijvoorbeeld de uitvoerder verzorgd, tegenwoordig ligt deze taak vaak bij een professionele – externe – omgevingsmanager. Yvonne Arnst heeft als communicatie-adviseur jarenlang ervaring en geeft hier enkele tips om omgevingsmanagement van meerwaarde te laten zijn voor een project.  DO’s volgens Yvonne Stap vanaf het begin in | betrek de omgevingsmanager vanaf het allereerste moment – waar mogelijk vanaf de aanbestedingsfase – bij het project. Met belangen, wensen en tips van de omgeving kan dan vanaf het begin rekening worden gehouden wat later tijd en geld bespaart;   Zet in op persoonlijk communicatie | ga vooral in de beginfase letterlijk bij mensen aan de keukentafel zitten. Hierdoor leren mensen je kennen, voorkom je onduidelijkheden en miscommunicatie en kun je op veel vragen al een antwoord geven. Bovendien wordt persoonlijk contact erg gewaardeerd, je staat bij wijze van spreken al met 1-0 voor;   Communiceer eerlijk en duidelijk | vertel duidelijk wat je wilt vertellen, ook bij ‘slecht’ nieuws. Hiermee voorkom je teleurstellingen en onduidelijkheden die je in een later stadium met veel pijn en moeite moet oplossen.   Duidelijke afstemming | stem tijdens het project duidelijk met elkaar af wie welke communicatietaken uitvoert. Hiermee creëer je eenduidigheid in je communicatie en voorkom je verwarring en gaten in de informatievoorziening.   Don’ts volgens Yvonne Beloften doen die je niet kunt waarmaken | het is verleidelijk om dingen te beloven, maar soms is een situatie zo complex dat je de belofte uiteindelijk niet kunt waarmaken. Mensen raken hierdoor teleurgesteld en ze verliezen hun vertrouwen in het project;   Persoonlijk betrokken raken | blijf als omgevingsmanager professioneel en objectief. Mensen kunnen je soms erg persoonlijke verhalen vertellen, blijf dan steeds de afweging maken wat bij het project hoort en wat niet. Je kunt als omgevingsmanager niet alles oplossen, zeker niet als de situatie erg complex is.   Te veel informatie delen | we willen duidelijk en transparant zijn, maar dit betekent niet dat we alles delen met de omgeving. Communiceer alleen de informatie die relevant is voor de omgeving en val mensen niet lastig met zaken waar ze toch niets van merken;   Te laat reageren op weerstand | als je pas reageert als er al weerstand is, ben je te laat. Mensen zijn mondig, hebben vaak al een duidelijke mening gevormd en delen dit op social media. Het kost ontzettend veel energie om deze negativiteit weer een positieve kant op te laten gaan.