Adviesbureau voor bouw en infra

Ontwikkeling

Maak kennis met de collega’s van de toekomst

Maak kennis met de collega’s van de toekomst

Wie zijn onze toekomstige collega’s? Wat is hun ambitie? Welke dromen hebben zij? Om daar achter te komen brachten we samen met Van der Flier Groep 70 studenten van het Alfa College en MBO-Terra uit Groningen naar de Infra Relatiedagen in Hardenberg.

 
5 tips voor een succesvolle beurs

5 tips voor een succesvolle beurs

Op een beurs staan heeft heel wat voorbereidende voeten in de aarde. Sta je ook op de Infrarelatiedagen? Of binnenkort op een andere beurs? Hieronder lees je 5 bruikbare tips om er een succesvolle beurs van te maken.

 
Syntera in actie tegen personeelstekort bouw en infra

Syntera in actie tegen personeelstekort bouw en infra

Samen met van der Flier Groep – ook uit Winschoten – nemen we concrete stappen tegen het personeelstekort in de bouw- en infrasector. Hoe we dat doen? Op ons initiatief stappen dinsdag 5 februari, 70 Groninger studenten MBO 4 van het Alfa-college (Infra) en het MBO Terra (loonwerk) in de bus met reisleider Henk de Haan – voormalig profvoetballer en ondernemer. De bestemming van de reis is de Infra Relatiedagen in Hardenberg, dé vakbeurs op gebied van Grond,- Weg- en Waterbouw.

 
Laagwatertoeslag doorbelasten; wat is er mogelijk?

Laagwatertoeslag doorbelasten; wat is er mogelijk?

Het doorbelasten van de laagwatertoeslag; wij (en onze opdrachtgevers) hebben er regelmatig mee te maken. Enige tijd geleden sprak ik hierover met Robert Priem van NiCW/NiCB. We wisten allebei eigenlijk niet hoe het nu precies zit met het doorbelasten van de laagwatertoeslag. Tijd voor een nader onderzoek. Omdat we beiden niet diep genoeg in de materie zitten heb ik Kwaku Afriyieh – advocaat gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en bouwrecht – om opheldering gevraagd. Hij geeft antwoord op 4 veel gestelde vragen.

 
Ondernemingsstrategie: marketing-gewauwel?

Ondernemingsstrategie: marketing-gewauwel?

Je kent ze vast wel, termen als ‘de grote lijnen’, ‘visie hebben’, ‘strategie bepalen’, ‘beleid maken’. Ze klinken leuk maar vaak weet je niet precies wat er mee wordt bedoeld. Je bent niet de enige, ik weet het zelf namelijk ook niet altijd (ja je hoort het goed, dit zegt een marketeer). En dat ligt niet aan jou of mij. Er zijn namelijk verschillende betekenissen in de omloop van deze termen. Hoe dat tot stand is gekomen ga ik je verderop in deze blog uitleggen. Maar we beginnen bij het begin. De bovengenoemde termen vallen eigenlijk onder de kop ondernemersstrategie. Maar wat is dat precies?

 
Vijf tips voor het schrijven van een persbericht

Vijf tips voor het schrijven van een persbericht

Net een project succesvol afgerond, of een bijzondere aanbesteding gewonnen? Hoe leuk zou het zijn als je hiervoor media-aandacht kunt genereren. Maar dat betekent een persbericht schijven… En het schrijven van een persbericht is voor velen een lastige opgave. Vaak wordt er uiteindelijk wel iets verstuurd maar resultaat blijft uit: geen aandacht in de media.

 
Best Value ook voor kleinere bedrijven haalbaar

Best Value ook voor kleinere bedrijven haalbaar

Op vrijdag vijf oktober kreeg Beukema Grondwerken BV uit Onderdendam de definitieve gunning voor het baggeren van de Maren in Noord-Groningen. Na een langdurige en intensieve aanbestedingsperiode op basis van Best Value, werd dit omvangrijke project met klinkende cijfers binnengesleept.