Adviesbureau voor bouw en infra
Mooi dat je gaat!

Mooi dat je gaat!

Ken je deze spreuk? Wat als we in mensen investeren en ze gaan weg? En de reactie hierop: Wat als we niet investeren en ze blijven? Dat eerste daar werken we binnen Syntera hard aan. We bieden mensen alle ruimte om te leren. Omdat we geloven in blijvende ontwikkeling van talenten. Het is zelfs verankerd in de missie en visie van ons bedrijf.

Maar wat nou als ze gaan? En soms gebeurt dat. Ook bij Syntera. Roland gaf een aantal weken geleden aan een andere uitdaging te hebben gevonden. Een paar weken later kwam Remko met eenzelfde mededeling. In beide gevallen denk je eerst: Verdraaid! Wat jammer! Na er een poosje over nagedacht te hebben en de eerste teleurstelling is weggeëbd: Mooi dat ze gaan!

Mooi dat ze gaan? Blij om van ze af te zijn? Nee. Absoluut niet. We hebben van elkaar mogen leren. En hetgeen we geïnvesteerd hebben blijft behouden voor onze sector: Roland gaat bij het groeiende, volop in ontwikkeling zijnde Bolkesteijn Infrastructuur aan de slag. En Remko? Die gaat meebouwen aan de infrastructuur in de gemeente Midden-Groningen in het team dat hij al enkele maanden steunde.

Beide collega’s hebben zo’n drie jaar bij ons gewerkt. Een mooie periode, waar je echt veel aan elkaar hebt. Waar je van elkaar leert en waarbij je kan bouwen aan elkaar. Drie jaar is een vaker voorkomende tijdsperiode waarna mensen gaan nadenken over hun toekomst in relatie tot hun huidige functie. Met in sommige gevallen een vertrek als resultaat.

Lang verhaal kort: Jammer als collega’s vertrekken, maar goed als ze gaan. Goed omdat ze zo verder bouwen aan hun eigen carrière en ontwikkeling. Goed omdat ze zo bijdragen aan de ontwikkeling van onze sector in het algemeen. En daar hebben we allemaal baat bij! We willen toch allemaal dat onze sector zich ontwikkelt? En daar hebben we nieuwe bedrijven, nieuwe inzichten en nieuwe mensen voor nodig.

En natuurlijk ga je even nadenken over wat het voor onze aanpak betekent. En dan kom je tot de conclusie dat dit juist datgene is, wat je voor ogen hebt. Want onze missie is: Syntera ontwikkelt denkers en doeners in bouw & infra. Er verandert dus niets. Wel zijn we op zoek naar een nieuwe versterking van ons team. Om daarmee opnieuw bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van onze sector én aan de ontwikkeling van nieuwe bouw- en infra-toppers. 

Terug naar Managementadvies

Van dezelfde auteur

Laagwatertoeslag doorbelasten; wat is er mogelijk?

Laagwatertoeslag doorbelasten; wat is er mogelijk?

Het doorbelasten van de laagwatertoeslag; wij (en onze opdrachtgevers) hebben er regelmatig mee te maken. Enige tijd geleden sprak ik hierover met Robert Priem van NiCW/NiCB. We wisten allebei eigenlijk niet hoe het nu precies zit met het doorbelasten van de laagwatertoeslag. Tijd voor een nader onderzoek. Omdat we beiden niet diep genoeg in de materie zitten heb ik Kwaku Afriyieh – advocaat gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en bouwrecht – om opheldering gevraagd. Hij geeft antwoord op 4 veel gestelde vragen.

 
Bekijk alles van deze schrijver