Adviesbureau voor bouw en infra
5 tips voor een succesvolle beurs

5 tips voor een succesvolle beurs

Op een beurs staan heeft heel wat voorbereidende voeten in de aarde. Sta je ook op de Infrarelatiedagen? Of binnenkort op een andere beurs? Hieronder lees je 5 bruikbare tips om er een succesvolle beurs van te maken.

1. Voorbereiden is problemen vermijden | zorg er voor dat de rolverdeling tussen de collega’s van tevoren duidelijk is. Wat verwacht je van je collega’s? Zo voorkom je onduidelijkheden tijdens de beurs. Zorg er ook voor dat mensen van tevoren weten dat je op de beurs staat, social media is hiervoor een perfect platform.

2. Zichtbaar zijn | opvallen, dat is wat je wilt. Zorg ervoor dat jouw stand origineel en uniek is. Let wel op dat je iets doet dat past bij de boodschap die je wilt uitdragen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat jíj wilt vertellen.

3. Eat glitter for breakfast and shine all day | Niet alleen de uitstraling van je stand is van belang, ook de uitstraling van de mensen ín de stand maakt dat mensen wel of niet ‘binnenlopen’. Neem de juiste mensen mee naar de beurs, niet iedereen is even goed in het voeren van (verkoop)gesprekken. Neem af en toe ook even pauze, kun je daarna weer vol energie verder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ken ik jou niet ergens van? | De beurs is natuurlijk gericht op het scheppen en onderhouden van relaties. Spreek potentiële nieuwe klanten aan en maak ook zeker een praatje met je bekende relaties. Oude liefde roest niet!

5. Relatiebeheer | Het uiteindelijke doel is het binnenhalen van nieuwe klanten. Visitekaartjes uitdelen en ontvangen is de eerste stap. Een potentiële klant ziet op zo’n dag natuurlijk veel verschillende bedrijven. Heb je iets afgesproken met de bezoeker? Kom zelf in actie en neem na afloop van de beurs zelf contact met het bedrijf op!

 

Terug naar Marketing & Communicatie