Adviesbureau voor bouw en infra
Syntera in actie tegen personeelstekort bouw en infra

Syntera in actie tegen personeelstekort bouw en infra

Samen met van der Flier Groep – ook uit Winschoten – nemen we concrete stappen tegen het personeelstekort in de bouw- en infrasector. Hoe we dat doen? Op ons initiatief stappen dinsdag 5 februari, 70 Groninger studenten MBO 4 van het Alfa-college (Infra) en het MBO Terra (loonwerk) in de bus met reisleider Henk de Haan – voormalig profvoetballer en ondernemer. De bestemming van de reis is de Infra Relatiedagen in Hardenberg, dé vakbeurs op gebied van Grond,- Weg- en Waterbouw.

Het beursthema is dit jaar “Route naar de toekomst – personeel en innovatie”. Een thema dat wij van harte omarmen. Het tekort aan vakkundig personeel dreigt in de toekomst nog verder toe te nemen. Doormiddel van deze actie willen we de medewerkers van de toekomst kennis laten maken met bedrijven in de GWW-sector. De studenten kunnen zo een beter beeld krijgen van de loopbaanmogelijkheden, inspiratie opdoen voor stageplaatsen en alvast contacten leggen met diverse organisaties die werkzaam zijn in de sector.  

Tim Meijer (Syntera):

“Door jongeren nu al kennis te laten maken met bedrijven willen we ze verbinden met en enthousiast maken voor de bouw- en infrasector. Want deze jongeren hebben niet alleen de toekomst, ze zijn ook onze toekomst”.

 

Kor van der Flier (van der FLIER groep):

“We gaan als van der FLIER niet zitten wachten tot de jeugd bij ons komt, we komen ze halen!”

 

Terug naar Marketing & Communicatie

Foto album