Nieuws

Managementsamenvatting Burgerparticipatie

Managementsamenvatting Burgerparticipatie

Met de komst van omgevingswet wordt burgerparticipatie nog belangrijker. Anna Siepel, HBO studente Management van de Leefomgeving, deed een projectstage bij Syntera over dit onderwerp. De managementsamenvatting van haar interessante onderzoek is hier te lezen met waardevolle aanbevelingen.

 
Rondweg Windesheim in laatste fase

Rondweg Windesheim in laatste fase

Hogeschool Windesheim ziet een lang gekoesterde wens werkelijkheid worden. De doorstroming van het verkeer riep om verbetering. Vooral tijdens de ochtendspits ontstonden opstoppingen en onveilige situaties. Voetgangers, fietsers, automobilisten kruisten elkaar op en rondom de campus. Een rondweg rondom de campusgebouwen moet ervoor zorgen dat de verkeerssituatie verbetert en de veiligheid toeneemt.

 
NIEUWS! Overhandigen ideeënboek St. Lucasziekenhuis

NIEUWS! Overhandigen ideeƫnboek St. Lucasziekenhuis

De negenjarige Liz Meijer uit Winschoten heeft donderdag 3 september haar ideeënboek overhandigd aan Erich Wünker (Wethouder Gemeente Oldambt) en projectleider Gerlof Hotsma. In haar boek heeft ze ca. 140 ideeën verzameld voor de gebiedsontwikkeling van het voormalige St. Lucas-ziekenhuis te Winschoten.  Met dit boek hoopt Liz de gemeente te inspireren om van het oude ziekenhuis iets mooi te maken: “[…] Uiteindelijk hoop ik dat er iets gaat komen, waar we allemaal blij mee zijn!”