0597 76 00 30

Home E Actueel E Plannenschrijvers?

Plannenschrijvers?

13 oktober 2022

‘Syntera? Dat zijn toch die plannenschrijvers?’ Jarenlang hebben we dat veel gehoord. En het klopte, wij waren ‘die plannenschrijvers’. Schrijvers van EMVI-plannen werd bedoeld. Honderden plannen schreven we in het twaalf-en-half-jarige bestaan van Syntera. Plannen voor eenvoudige RAW-bestekken, complexe UAV-gc-contracten, Best Value-aanbestedingen of bouwteams.

Deze week keken we even terug. Dat doe je als je een mijlpaal bereikt. Ons communicatie-team pakte ons allereerste plan erbij. Sommige zaken zijn niet gewijzigd. We herkenden verschillende stijlelementen. Dat is toch een beetje de Syntera-toets geworden. Veel zaken zijn wel doorontwikkeld. Criteria zijn veranderd, maar ook de aanpak. We zagen dat ieder plan een evolutie van het voorgaande plan is. Het moet immers altijd beter, scherper en sterker. De plannen hebben zich – net als onszelf – ontwikkeld. Waar plannen eerst algemeen waren, zijn ze steeds specifieker geworden. En terecht!

De plannen zijn een afspiegeling van onze opdrachtgevers; van klein tot groot. Van loonbedrijf tot Top5-aannemer. Infra, Civiel, Groen, Bouw of Techniek. Geen plan is hetzelfde. Ieder plan is maatwerk. Iedere keer begin je opnieuw. Wie is de opdrachtgever? Wat is de vraag achter de vraag? Waar ligt de zorg? Daar voeg je het DNA en de identiteit van de inschrijver aan toe. Wat kenmerkt de inschrijver? Wat zijn de sterke kanten? Wat is onderscheidend? We zijn in de eerste plaats vragenstellers en in de tweede plaats plannenschrijvers.

Het schrijven van een goed plan is als het maken van een strak maatpak. Het is specifiek, toegespitst en op maat gemaakt. Het is inhoudelijk sterk en qua tekst staat het als een huis. En ja, het ziet er altijd top uit. Daarom bestaat ons Syntera-team uit technici – die de taal van de klant spreken, communicatiespecialisten – die de puntjes op de i zetten – en vormgevers – die het plan onderscheidend maken. Zo klopt de inhoud, is het technisch doordacht, tekstueel correct en maakt de vormgeving het af.

Zijn we nog steeds ‘die plannenschrijvers’? Ja en nee. Ja, we schrijven wekelijks plannen. Net als we toen al deden. Maar we zijn meer dan vragenstellers en plannenschrijvers. Dat was toen ook al zo. We zijn een veelzijdig advies- en ingenieursbureau voor alles wat je buiten ziet. Wij verbinden mens en techniek. Wij versterken projecten en projectteams. Wij brengen disciplines samen. Dit doen we in alle projectfasen. Van gebiedsvisie, ontwerp, contractmanagement tot toezicht. Van idee tot oplevering.

Deel dit artikel: