NIEUWS! Overhandigen ideeënboek St. Lucasziekenhuis

NIEUWS! Overhandigen ideeënboek St. Lucasziekenhuis

De negenjarige Liz Meijer uit Winschoten heeft donderdag 3 september haar ideeënboek overhandigd aan Erich Wünker (Wethouder Gemeente Oldambt) en projectleider Gerlof Hotsma. In haar boek heeft ze ca. 140 ideeën verzameld voor de gebiedsontwikkeling van het voormalige St. Lucas-ziekenhuis te Winschoten.  Met dit boek hoopt Liz de gemeente te inspireren om van het oude ziekenhuis iets mooi te maken: “[…] Uiteindelijk hoop ik dat er iets gaat komen, waar we allemaal blij mee zijn!”

Met het verdwijnen van het ziekenhuis is een groot gat ontstaan in het centrum van Winschoten. Veel Winschoters hebben echter ideeën over de invulling van het terrein. Zo ook de Liz. Met behulp van vader Tim zocht ze de publiciteit en riep ze Winschoters op om ideeën in te sturen over de toekomst van het St. Lucas. Inmiddels heeft ze ca. 140 uiteenlopende ideeën verzameld in het boek ‘Ideeën zat!’ De bal ligt nu bij de gemeente. In december moet er volgens de wethouder een voorstel liggen over het vervolg van het proces. Wordt vervolgd dus.

Terug naar Communicatie

Van dezelfde auteur

Verbeteren groenstructuur Oudewerfslaan Winschoten

Verbeteren groenstructuur Oudewerfslaan Winschoten

Bij Syntera zijn we in staat om op verschillende niveaus als adviseur op te treden. Een goed voorbeeld hiervan is onze rol bij de aanpak van de Oudewerfslaan. Deze laan in Winschoten is een laan met een grote historische waarde. De laan fungeerde als oprijlaan voor het landgoed Oude Werf en later werd de laan gebruikt als paardenrenbaan. Vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw is er echter weinig onderhoud gepleegd aan de laan. Alle reden voor de gemeente Oldambt om de groenstructuur van de Oudewerfslaan aan te pakken. De gemeente wil de laan iets van zijn oude allure teruggeven en tegelijkertijd in een modern jasje steken.

 
Bekijk alles van deze schrijver