Visualisatie groenplan Martenshoek

Visualisatie groenplan Martenshoek

 

Hoogezand | Voor de gemeente Midden-Groningen zijn we al geruime tijd aan het werk in Martenshoek. Tom houdt zich als projectvoorbereider bezig met de groene kant van het verhaal en praat ons bij voor dit project.

Tom: “In samenwerking met de gemeente Midden-Groningen en de ondernemers van Martenshoek is een groenplan opgesteld. Het is voor buitenstaanders vaak lastig om op basis van een groenplan, een beeld van het beoogde eindresultaat te krijgen. Daarom hebben we het plan tot in detail gevisualiseerd voor de betrokken ondernemers. Zij worden bij het gehele herinrichtingsplan betrokken, dus ook bij het onderdeel groen.”

Syntera heeft een eigen vormgever in huis die het groenplan heeft gevisualiseerd. In een tekstuele toelichting is de visie, functie en de uitstraling in de verschillende seizoenen verder uitgewerkt. Tom: “Je ziet dat door een visualisatie een ontwerp tot leven komt. Mensen begrijpen in een oogopslag wat je bedoelt. Tijdens de presentatie voel je gewoon dat mensen enthousiast worden. Ze zien echt hun omgeving mooier worden en dat willen we natuurlijk allemaal.”

Tijdens de presentatie aan de ondernemersvereniging was er alle tijd voor vragen en opmerkingen uit de zaal. Best bijzonder want de reacties kunnen natuurlijk ook negatief zijn. Toch was Tom hier absoluut niet bang voor: “Wij hebben gedurende het hele project nauw contact met de ondernemersvereniging. De lijnen zijn echt kort. Daardoor bouw je een relatie met elkaar op en is er vertrouwen. Zodoende wisten we heel goed wat de wensen van de ondernemers waren.”

Uiteindelijk waren de ondernemers enthousiast over het plan. Bovendien gaven de ondernemers aan dat de mogelijkheid om vragen te stellen zeer werd gewaardeerd en dat is super om te horen aldus Tom. “Dat is echt het leuke van mijn werk. Je gaat samen een traject in en uiteindelijk behaal je samen een resultaat waar iedereen blij van wordt.” En hoe nu verder? “De laatste aandachtspunten worden op dit moment nog besproken” aldus Tom. De gemeente verwacht in het najaar de aanplant te realiseren.

Terug naar Planvorming