KiK (Kansen in Kernen) Hurdegaryp

KiK (Kansen in Kernen) Hurdegaryp

De belangrijkste verkeersader van een dorp herinrichten. Dat is vragen om problemen. Want herinrichten betekent afsluiten. En afsluiten betekent overlast. Of niet? De gemeente Tytsjerksteradiel besteedde deze uitdaging net voor de zomer in 2017 meervoudig onderhands aan. Aannemersbedrijf C. van den Adel Bergum B.V. – met de projectlocatie en haar omgeving zeer bekend – was één van de uitgenodigde inschrijvers.

Via een gezamenlijke relatie is de samenwerking met Van den Adel ontstaan. Samen werkten we de projectaanpak uit.  We mochten meedenken over een fasering, oplossingen en beheersmaatregelen voorstellen en een projectpartner aandragen. Deze prettige samenwerking leidde tot een zeer projectspecifiek en goed doordacht plan van aanpak; een EMVI-plan. Het plan behandelde 4 subgunningscriteria en meer dan 10 onderwerpen, waarin volop rekening met de omgeving werd gehouden.

De inschrijving én het plan leidden tot de beste prijs-kwaliteitsverhouding en het aannemen van het werk, wat voor Van den Adel meer dan een jaar werk betekende.

 

‘De samenwerking met Syntera was super; korte lijnen, snelle terugkoppelingen en praktische oplossingen.’ 

Douwe van der Meer, Aannemersbedrijf C. van den Adel Bergum B.V.

 

Terug naar Techniek

Foto album

Van dezelfde auteur

Verbeteren groenstructuur Oudewerfslaan Winschoten

Verbeteren groenstructuur Oudewerfslaan Winschoten

Bij Syntera zijn we in staat om op verschillende niveaus als adviseur op te treden. Een goed voorbeeld hiervan is onze rol bij de aanpak van de Oudewerfslaan. Deze laan in Winschoten is een laan met een grote historische waarde. De laan fungeerde als oprijlaan voor het landgoed Oude Werf en later werd de laan gebruikt als paardenrenbaan. Vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw is er echter weinig onderhoud gepleegd aan de laan. Alle reden voor de gemeente Oldambt om de groenstructuur van de Oudewerfslaan aan te pakken. De gemeente wil de laan iets van zijn oude allure teruggeven en tegelijkertijd in een modern jasje steken.

 
Bekijk alles van deze schrijver