Adviesbureau voor bouw en infra
Kwelderareaal waddengebied

Kwelderareaal waddengebied

Het meerjarig in stand houden, monitoren en upgraden van het kwelderareaal in het Waddengebied is een langdurig project waarin technisch inzicht en procesbegeleiding samenkomen. Het betreft een contract op basis van UAV-GC, waar wij de procesbegeleiding verzorgen voor Stienstra & Zn. BV, zowel in de voorbereidings- als in de uitvoeringsfase. De succesvolle samenwerking begon met het schrijven van het winnende plan van aanpak. De opdrachtgever (Rijkswaterstaat) was zeer content met het plan, met name door de overzichtelijke opbouw. De aanbesteding was het begin van een langdurige samenwerking.

Ook in het hele vervolgtraject blijven we Stienstra & ZN. BV ondersteunen en begeleiden. We fungeren daarbij als een ‘brug’ tussen twee werelden: de opdrachtgever is proces gestuurd terwijl Stienstra puur op de techniek is gericht. Onze pijlers Techniek en Ontwikkeling komen samen in dit project en versterken elkaar. Voor ons allemaal is dit hele traject een leertraject; we delen kennis met elkaar waardoor onze expertise groeit. Eigenlijk is deze samenwerking voor ons het ideaalplaatje van ‘hoe het zou moeten zijn’. Dat gaat veel verder dan het uitwisselen van diensten; we zijn gelijkwaardige partners die zich door samenwerking verder willen ontwikkelen.

 

Terug naar Techniek

Foto album

Van dezelfde auteur

Waterkering Vlieland & Terschelling

Waterkering Vlieland & Terschelling

Als adviesbureau worden we vaak gevraagd om een proces van A tot Z te begeleiden. We zijn echter ook op specifieke onderdelen van een proces inzetbaar. Zo ook voor dit project – Waterkering Vlieland & Terschelling – waarbij we kort en krachtig werden ingevlogen. De vraag van onze opdrachtgever Jelle Bijlsma was duidelijk: voldoet ons ontwerp aan de eisen van het UAV-CG-contract van de opdrachtgever (Rijkswaterstaat)?

 
Bekijk alles van deze schrijver