Adviesbureau voor bouw en infra
Waterkering Vlieland & Terschelling

Waterkering Vlieland & Terschelling

Als adviesbureau worden we vaak gevraagd om een proces van A tot Z te begeleiden. We zijn echter ook op specifieke onderdelen van een proces inzetbaar. Zo ook voor dit project – Waterkering Vlieland & Terschelling – waarbij we kort en krachtig werden ingevlogen. De vraag van onze opdrachtgever Jelle Bijlsma was duidelijk: voldoet ons ontwerp aan de eisen van het UAV-CG-contract van de opdrachtgever (Rijkswaterstaat)?

Een extra uitdaging van dit project was de korte voorbereidingsperiode. Zaak dus om de hoofdzaken en de bijzaken goed te scheiden. Met onze ervaring op het gebied van UAV-GC zijn wij in het contract gedoken om de zaken helder te krijgen. Vanwege de tijdsdruk hanteerden we de first-things-first strategie. Welke contractpunten zijn absoluut noodzakelijk? Na de nodige research kon onze opdrachtgever volgens planning aan de slag en voldeed hij aan de eisen uit het contract. Vervolgens hebben we het verificatieproces in zijn geheel opgepakt, naar tevredenheid van alle partijen.

 

Terug naar Techniek

Foto album

Van dezelfde auteur

Kwelderareaal waddengebied

Kwelderareaal waddengebied

Het meerjarig in stand houden, monitoren en upgraden van het kwelderareaal in het Waddengebied is een langdurig project waarin technisch inzicht en procesbegeleiding samenkomen. Het betreft een contract op basis van UAV-GC, waar wij de procesbegeleiding verzorgen voor Stienstra & Zn. BV, zowel in de voorbereidings- als in de uitvoeringsfase. De succesvolle samenwerking begon met het schrijven van het winnende plan van aanpak. De opdrachtgever (Rijkswaterstaat) was zeer content met het plan, met name door de overzichtelijke opbouw. De aanbesteding was het begin van een langdurige samenwerking.

 
Bekijk alles van deze schrijver