Adviesbureau voor bouw en infra
Terug naar overzicht

Tim Meijer

Projectmanager/Directeur

Nadat ik in 2009 Syntera heb opgericht zijn we enorm gegroeid. Daardoor kan ik me nu vooral richten op het geven van advies, al vind ik het heerlijk om af en toe weer eens 'ouderwets' te calculeren. Ik houd van het contact met klanten en vind het fantastisch om samen met hen en mijn collega's steeds net die ene stap verder te gaan. Dat is waar ik het meest trots op ben als ik kijk naar wat Syntera in korte tijd is geworden: een professioneel bedrijf met een creatief en supergemotiveerd team. Zo benaderen we ook elk project. Met lef, kennis en heel veel energie!

Contact:

0610890660 - tmeijer@syntera.nl

Likes:

Motorrijden | Family time | Zweten in de sportschool

Favoriete Syntera-lunch:

Crackers met hüttenkäse of filet americain


Management advies Training & Coaching Risicomanagement
Steeds meer aanbestedingen mislukken: nergens voor nodig!

Steeds meer aanbestedingen mislukken: nergens voor nodig!

Laatst las ik een artikel met de kop “Steeds meer aanbestedingen mislukken”. In datzelfde artikel stond ook de opmerking: “Wen er maar aan…”. Toen dacht ik: dit kan toch niet waar zijn? Hoe is dit mogelijk in onze kenniseconomie? Er gaat hier iets grondig fout. Maar waar ligt die fout? En waarom maken we die fout keer op keer? En waarom lijken we hier niets van te leren?

 
Syntera in actie tegen personeelstekort bouw en infra

Syntera in actie tegen personeelstekort bouw en infra

Samen met van der Flier Groep – ook uit Winschoten – nemen we concrete stappen tegen het personeelstekort in de bouw- en infrasector. Hoe we dat doen? Op ons initiatief stappen dinsdag 5 februari, 70 Groninger studenten MBO 4 van het Alfa-college (Infra) en het MBO Terra (loonwerk) in de bus met reisleider Henk de Haan – voormalig profvoetballer en ondernemer. De bestemming van de reis is de Infra Relatiedagen in Hardenberg, dé vakbeurs op gebied van Grond,- Weg- en Waterbouw.

 
Laagwatertoeslag doorbelasten; wat is er mogelijk?

Laagwatertoeslag doorbelasten; wat is er mogelijk?

Het doorbelasten van de laagwatertoeslag; wij (en onze opdrachtgevers) hebben er regelmatig mee te maken. Enige tijd geleden sprak ik hierover met Robert Priem van NiCW/NiCB. We wisten allebei eigenlijk niet hoe het nu precies zit met het doorbelasten van de laagwatertoeslag. Tijd voor een nader onderzoek. Omdat we beiden niet diep genoeg in de materie zitten heb ik Kwaku Afriyieh – advocaat gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en bouwrecht – om opheldering gevraagd. Hij geeft antwoord op 4 veel gestelde vragen.

 
Baggeren Maren Noord Groningen

Baggeren Maren Noord Groningen

Wat hebben Pippi Langkous en baggerwerkzaamheden met elkaar gemeen? Dit project! Pippi zei ooit: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!” Onze opdrachtgever Beukema had nog nooit ingeschreven op een Best Value-inschrijving. En wat doe je dan als er een project voorbij komt, dat qua werkzaamheden je op het lijf geschreven is? Dan vraag je Syntera om je te begeleiden.

 
Waterbodemsanering Hembrugterrein Zaandam

Waterbodemsanering Hembrugterrein Zaandam

Het Hembrugterrein is een terrein met een rijke (deels militaire) geschiedenis. Binnen het terrein bevinden zich tientallen monumentale gebouwen én een zeldzame, natuurlijke biotoop. Op dit moment is het terrein één van de grootste herontwikkelingslocaties van Europa.

 
Versterken regionale keringen Lauwersmeer

Versterken regionale keringen Lauwersmeer

Een visie op succes! Zo laat zich dit project het beste samenvatten. Op verzoek van Reef Infra mochten we onze visie op het project delen. Uiteraard was deze visie gebaseerd op de contractstukken van het Waterschap Noorderzijlvest en passend binnen het ‘Best Value’-gedachtegoed. Hoe verbind je de doelstellingen van Opdrachtgever met een optimale inzet van lokale MKB-bedrijven? En hoe borg je deze kennis en ervaring?