0597 76 00 30

Home E Actueel E Dag van de bouw

Dag van de bouw

11 juni 2024

Zaterdag 8 juni 2024 was het dan zover, dag van de bouw. Ook “ons” project, de dijkversterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat heeft hieraan deelgenomen. Syntera verzorgt tijdens de jaren van uitvoering (2023-2026) het omgevingsmanagement. Erik Meijer vertelt hoe hij samen met zijn collega’s Meike Doornbos en Tim Meijer afgelopen zaterdag een grote, enthousiaste groep bezoekers heeft mogen ontvangen.

“Vanuit Syntera waren wij aanwezig om aan een grote, gemêleerde groep bezoekers uitleg te geven over alle werkzaamheden die er plaats vinden om dit stuk dijk van 7km en de haven van Lauwersoog te versterken. Voor alle kinderen en volwassenen waren er een groot aantal activiteiten georganiseerd waar men aan kon deelnemen. In de haven was een speurtocht uitgezet voor alle kinderen en bij het dijkinformatiecentrum lagen kleurplaten om te kleuren, er stond een mini elektrische graafmachine die je zelf kon bedienen en je kon op de foto als een echte dijkwerker.

De bezoekers konden vervolgens in een bus stappen die hen een tour gaf over de dijk. Er werd een tussenstop gemaakt bij het nieuw aan te leggen getijdengebied, waar inmiddels de bouwkuip voor de getijdenduiker wordt aangelegd. Hier is de bouw te zien en te beleven met bouwers, machinisten en chauffeurs die klaar stonden om uitleg te geven over hun machine en de werkzaamheden alhier. Ook was het mogelijk om een kijkje te nemen in de cabine van een gewone of elektrische graafmachine, shovel, wals en zelfs een elektrische vrachtwagen.

Op de Dag van de Bouw hebben wij met elkaar ongeveer 500 enthousiaste bezoekers mogen ontvangen op ons normaal afgesloten bouwterrein. Wij hebben met trots verteld over “ons” prachtige werk.”

Deel dit artikel: