0597 76 00 30

Home E Project E Herinrichting Winkelgebied Martenshoek

28 september 2020

Herinrichting Winkelgebied Martenshoek

Het afgelopen halfjaar zijn collega’s Jeroen, Jan-Henk en Tim intensief betrokken geweest bij de herinrichting Winkelgebied en kruising aan de Meint Veningastraat in Martenshoek. Op dit moment is het gebied onoverzichtelijk en ontstaan er met grote regelmaat gevaarlijke verkeerssituaties. Ook de parkeercapaciteit in het gebied kan beter. Hoog tijd dus dat het gebied een opfrisbeurt krijgt! In opdracht van de Gemeente Midden-Groningen mochten onze collega’s het hele voortraject (van schetsontwerp naar DO en bestek naar aanbesteding) coördineren.

bouw & techniek

Vragen?

Met de ondernemers en bewoners in het gebied hebben we een burgerparticipatietraject opgezet en zijn we met de verschillende disciplines (groen, stedenbouw, afvalbeheer, infra) in overleg gegaan. Door de coronatijd moesten we hier op creatieve wijze mee omgaan: dat betekende extra uitgebreide flyers en minder persoonlijk contact met de stakeholders dan normaal gesproken. Op basis van alle nuttige input van de omgeving en andere betrokkenen hebben we een door alle partijen gedragen ontwerp en bestek opgesteld. Deze zijn nu op de markt gebracht en de gunning is aanstaande. Uiterlijk half december zijn de werkzaamheden gereed. 

Projectdetails

Locatie
Martenshoek
Periode
2020
Opdrachtgever
Gemeente Midden-Groningen

Syntera versterkt en verbindt

Syntera brengt denkers en doeners in de leefomgeving samen. Wij doorbreken het wij-zij-denken, zodat overheid en het bedrijfsleven actief gebruik maken van elkaars competenties. Met onze inzet initiëren en faciliteren wij deze ontwikkeling met aandacht voor het belang van alle betrokkenen.