Adviesbureau voor bouw en infra

Tendermanagement

Tendermanagement is topsport. Tijdens de tender moeten een groot aantal ballen in de lucht worden gehouden. Het is dé samenvoeging van proces- en projectmanagement. Het vraagt om inzicht, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Bovendien moet er in korte tijd intensief worden samengewerkt om tot het juiste resultaat te komen.

Bij Syntera werken dergelijke topsporters. Voor een steeds toenemend aantal opdrachtgevers verzorgen wij het (interim) tendermanagement. We verzorgen de analyse van het project en van de uitvraag. We stellen een projectvisie voor en stellen deze samen met onze opdrachtgever vast. We bepalen de strategie en bewaken deze.

Een tendermanager is naast topsporter ook topcoach. Hij weet exact wat de doelen zijn en houdt deze altijd voor ogen. Hij kent de mogelijkheden van de teamleden en weet wat er nodig is om de beste prestaties te behalen. Syntera is deze topcoach; we sturen het team aan, verzamelen en verwerken de informatie, bewaken de tenderplanning en het budget en blijven altijd gefocust op het einddoel.

Het managen van een tender vraagt om een aantal unieke vaardigheden. Het vraagt om het samenbrengen van de harde en zachte kanten van het project. De Syntera-tendermanager kan goed lezen, goed luisteren, motiveren en stimuleren. En als het nodig is: informatie faciliteren, de juiste experts en kennis verbinden, de kostprijs bepalen en het proces aanjagen.

 

 

 

   Vragen?

   Jan helpt je graag verder!

 

   Ontmoet Jan