0597 76 00 30

Home E Actueel E Cursus vergunningen en de omgevingswet

Cursus vergunningen en de omgevingswet

13 februari 2024

Omgevingsmanagers kunnen binnen een project verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Vaak worden deze taken onderverdeeld in twee onderdelen: communicatie en conditionering.

De communicatiekant is de meest belichte kant en ook het meest zichtbare onderdeel van omgevingsmanagement, zoals de berichten op sociale media, bewonersbrieven, inloopbijeenkomsten of gesprekken met omwonenden. Maar ook de conditionerende kant van omgevingsmanagement moet zeker niet vergeten worden. Een voorbeeld van de conditionerende kant is bijvoorbeeld ecologie, archeologie of vergunningen. Belangrijke onderdelen om de voortgang van een project te waarborgen.

Om ons hier wat meer in te verdiepen hebben de collega’s Tim, Annet, Maarten en Meike een cursusdag gehad over vergunningen. Zeker met de nieuwe omgevingswet een belangrijk moment om wat meer in het onderwerp te duiken. Niet alleen voor omgevingsmanagement is dit van belang, maar ook voor de plannen en tenders is dit een terugkerend onderwerp. Jola van Dijk van Permiso, expertisecentrum vergunningen kwam een dag bij ons op kantoor om ons meer te vertellen over vergunningen en omgevingsmanagement en natuurlijk over de omgevingswet. Samen doken we onder andere in de belangrijke veranderingen door de omgevingswet, leerden we wat handige trucjes en keken we hoe de samenwerking tussen een vergunningenmanager en omgevingsmanager het beste vormgegeven kon worden. Kortom: een leuke en leerzame dag!

Deel dit artikel: