0597 76 00 30

Home E Actueel E Ramon Pijning: Bouwkundig tekenaar/ontwerper

Ramon Pijning: Bouwkundig tekenaar/ontwerper

8 februari 2024

Ramon Pijning is bouwkundig tekenaar/ontwerper bij Syntera, wat hij inmiddels al 2,5 jaar met veel plezier doet. Ondanks dat Ramon al ervaring had, voelde hij zich nog niet uitgeleerd. Daarom is hij dit schooljaar opnieuw gaan studeren. Hij volgt nu de duale opleiding Ad Bouwkunde aan de hogeschoolWindesheim in Almere.

“Ik wilde mijn technische kennis uitbreiden en tegelijkertijd actief blijven in de praktijk. Na het bezoeken van de open dag voor de duale opleiding Ad bouwkunde heb ik mijn direct ingeschreven. Een duale opleiding verschilt van de meeste studies. Normaal gesproken zit je als student 5 dagen per week in de schoolbanken, maar ik ga twee dagen per week naar school en werk de overige drie dagen als volwaardige collega op mijn leerwerkplek, in dit geval bij Syntera.”

Tijdens de studie doe ik veel theoretische kennis op en binnen projectgroepen werk ik veel samen om diverse vaardigheden te versterken. Dit kan ik vervolgens direct toepassen in de praktijk. De diepgang van de stof die de opleiding biedt motiveert enorm en de ontwikkeling die ik heb mogen maken is aanzienlijk!

Om na een lange periode weer opnieuw te gaan studeren was even wennen, maar ik ben gigantisch tevreden met deze keuze. Daarnaast ben ik enorm dankbaar voor de deuren die Syntera voor mij heeft geopend. De actieve begeleiding en stimulatie om mijzelf verder te ontwikkelen is erg waardevol.”

Deel dit artikel: