0597 76 00 30

Home E Actueel E Een dijk van een baan

Een dijk van een baan

6 april 2023

Op woensdag 5 april vond de starthandeling van het project Dijkversterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat plaats: we zijn officieel begonnen! De Combinatie Waddenkwartier – bestaande uit GMB en Heijmans – werken hier aan de versterking van de Lauwersmeerdijk in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest. Syntera verzorgt het omgevingsmanagement.

We bouwen samen aan een veilige, duurzame en mooie leefomgeving. Dat het teamwerk is, bleek ook tijdens de open dag en de inloopmarkt. Daar vertelden alle betrokken over hun rol binnen het project. Er was aandacht voor veiligheid, natuur & ecologie, omgevingsmanagement & communicatie, techniek & uitvoering.

Het was ook een prachtige gelegenheid om de collega’s van de toekomst een kijkje te geven in ons werk. Zo waren tientallen studenten van Alfa-college te gast, die we gezamenlijk en vol trots een inkijkje in ons prachtige vakgebied mochten geven. Zo vertelden Gérard Porton en Henk Ruiterkamp over het werken bij een aannemer. Gérard deed dit voor Heijmans en Henk voor GMB. Tim Meijer vertelde over het werken bij Syntera, een adviesbureau.

Tijdens deze interactieve sessie, waar goede vragen werden gesteld mochten we een inkijkje geven in ons werk. Werkvoorbereider Peter van Veelen nam de studenten mee in de verschillende onderdelen van het project. We mochten samen antwoorden geven op vragen als: Hoe kom je tot een ontwerp? Hoe bereid je de uitvoering voor? Hoe verbind je techniek en communicatie?

Conclusie? Werken in de civiele techniek kent een ongekende variatie. Vrijwel alles is mogelijk! En in alle gevallen geldt: het is een dijk van een baan 😃

Wil je meer weten? Stuur Tim of Mark een bericht. Zij vertellen je graag meer!

Deel dit artikel: