0597 76 00 30

Home E Actueel E Maarten van Zijl: Adviseur en Omgevingsmanager

Maarten van Zijl: Adviseur en Omgevingsmanager

24 oktober 2023

Hoe is het om als adviseur en omgevingsmanager te werken bij Syntera? Maarten van Zijl werkt ruim een half jaar bij ons en we spraken met hem over zijn ervaringen en visie.

Passie voor mensen en omgeving
Met een achtergrond in verkeerskunde en ruimtelijke ontwikkeling, vond Maarten bij Syntera een plek waar hij zijn passie voor het verbinden van mensen en de gebouwde omgeving de ruimte kan geven. “Bij Syntera vond ik een omgeving waarin ik mijn empathie en analytische vaardigheden in kan zetten om betere verbinding te maken tussen mens en techniek. Ik kan me goed inleven in mensen en door de bril van een gebruiker kijken. Dat gaat hier goed samen.”

De kracht van omgevingsmanagent
“Voor velen lijkt omgevingsmanagement een verplichting, een moetje, maar ik zie het als een brug tussen technische aspecten en de behoeften van de gemeenschap. Het vertrouwen van de bewoners opbouwen is cruciaal voor een succesvol project. Wanneer we erin slagen om zorgen weg te nemen en transparantie te bieden, leggen we een stevige basis voor succesvolle projecten waar bewoners blij van worden.”

Vroege betrokkenheid creëert betere resultaten
“Een stuk buitenruimte is vaak al door vele mensen bekeken, voordat de omgeving bij het proces betrokken wordt. Bestuurders, beleidsmakers, ingenieurs en andere experts hebben alle (on)mogelijkheden doorgenomen in meerdere vergadersessies. En als sluitstuk van de planvorming wordt de omgeving geraadpleegd.

We vinden het belangrijk bij Syntera om belanghebbenden bij een project juist zo vroeg mogelijk te betrekken. Samen bouwen we aan een omgeving die niet alleen voldoet aan de technische eisen, maar die ook tegemoetkomt aan de behoeften van de lokale gemeenschap. Door vroegtijdig in gesprek te gaan met bewoners en stakeholders kunnen we conflicten identificeren en kansen benutten, wat resulteert in doordachte en duurzamere oplossingen.”

Waardering voor nuchterheid
“Bij Syntera voelde ik me gelijk welkom en ondersteund. We hebben een divers team met verschillende achtergronden, waardoor we samen tot innovatieve oplossingen komen. Mijn nuchtere kijk op zaken wordt gewaardeerd, en ik voel me gesteund door de collega’s die geloven in mijn capaciteiten en me aanmoedigen om verder te groeien.”

Deel dit artikel: