0597 76 00 30

Home E Actueel E Maurits over vormgeving

Maurits over vormgeving

23 mei 2023

Hoe is het om als vormgever/fotograaf te werken voor Syntera? Waar geniet je van, wat houd je dagelijks bezig? Is er iets dat we nog niet weten? Maurits Peerbolte werkt bij Ficant en doet veel voor Syntera.

“Ik ben Maurits Peerbolte en ik werk bij Ficant, het creatieve zusje van Syntera. Door Syntera word ik ingehuurd als grafisch vormgever en als fotograaf voor bijvoorbeeld plannen van aanpak, rapporten, presentaties en brochures.

Mijn werk voor Syntera kenmerkt zich door het geven van meerwaarde aan inhoud. Vaak onopvallend vormgeven, zodat tekst beter opvalt. Geen ‘vormgeven om het vormgeven’, maar orde scheppen in een grote hoeveelheid informatie, die in een vaak zeer beperkte ruimte goed tot zijn recht moet komen.

Syntera is zeer breed inzetbaar. Van planvorming tot uitvoering. Mijn werk voor Syntera is vaak hollen en stilstaan, werken op de vierkante millimeter. Deadlines zijn van levensbelang. Dus, als je van een dosis gezonde spanning houdt op z’n tijd, zit je goed bij Syntera.

Het meest geniet ik van de samenwerking met collega’s wanneer een plan van aanpak succesvol blijkt te zijn. Dat is een teamprestatie en dat vieren we dan ook zo. De veelzijdigheid en de uitdaging om, vaak binnen allerlei beperkingen, een mooi product neer te zetten spreken me erg aan in het werk voor Syntera.

Naast mijn werk als vormgever/fotograaf ben ik sinds een half jaar auteur. Sinds de middelbare school ben ik met taal bezig en in december verscheen mijn debuutroman.”

Deel dit artikel: