0597 76 00 30

Home E Actueel E Werken vanuit talent

Werken vanuit talent

1 juni 2023

Misschien had je het al eens gezien? Bij berichten over vacatures spreken we er vaak over: Werken vanuit talent. Dát is wat we doen binnen Syntera. Eerlijk? Wij vinden talent belangrijker dan opleiding. Talent is de basis voor motivatie. Want iedereen heeft talent. Talent is wie je bent.

Toen Syntera groeide in omvang werd duidelijk: Wij willen investeren in onze mensen. We willen persoonlijke ontwikkeling faciliteren. Maar hoe doe je dat binnen een adviesbureau? Hoe doe je dat in een sector, waar het credo veelal ‘niet lullen, maar poetsen’ is? Deze vragen leidden tot een gesprek tussen Jan Hooikammer en Tim Meijer. Dit gesprek vond plaats in 2019 en leidde Tim naar het maken van een #Talententest.

De resultaten van de test en de aansluitende gesprekken van Tim met coach Jan gaven inzicht en boden inspiratie: ‘We gaan het anders doen!’ De Talententest en het Talentengesprek werden onderdeel van de werving en selectie binnen Syntera. Zo gaven we vorm aan het ‘werken vanuit talent’. En zo bieden we collega’s om vanuit talent hun invloed te vergroten. Ook ontstond er iets nieuws vanuit de samenwerking tussen Jan en Tim: Vermoogen. Vermoogen is het tweede zusterbedrijf van Syntera. Vermoogen richt zich op persoonlijke ontwikkeling, vorming van teams en groei van organisaties. Vermoogen. Gedreven door talent.

Opdrachtgevers van Syntera profiteren van het werken vanuit talent. Waarom? Onze Syntera-collega’s doen immers wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dát is het resultaat van weten wat je talent is. Jan Hooikammer is de coach en vertrouwenspersoon binnen Syntera. Jan is een goede vragensteller. Hij luistert en reflecteert. Zijn vragen prikkelen en dagen uit. Dat brengt mensen in beweging. Binnen Syntera, maar ook daarbuiten!

Deel dit artikel: