0597 76 00 30

Home E Actueel E Bernard over ‘werken bij Syntera’

Bernard Wubbels

Adviseur

Bernard over ‘werken bij Syntera’

10 november 2022

Het team van Syntera vertelt over het werken bij Syntera. Wat houdt hen dagelijks bezig? Wat zijn de dingen waarvan zij genieten in hun werk? Wat is iets dat we nog niet wisten? Bernard Wubbels deelt zijn ervaringen met je.

Ik werk bij Syntera als adviseur en tekstschrijver. Ik schrijf mee aan (EMVI) plannen voor verschillende opdrachtgevers, variërend van aannemers op het terrein van infra of in de groenvoorziening tot de provincie Groningen. Samen met mijn collega’s van communicatie voer ik gesprekken met die opdrachtgevers om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen voor een krachtig en overtuigend Plan van Aanpak.

Ik hou van taal en van de talloze manieren waarop je iets kunt verwoorden. Een Plan van Aanpak moet heel concreet en specifiek zijn, maar daarbinnen is er toch ook nog voldoende ruimte om nuances aan te brengen. Daar ligt voor mij de uitdaging, om net die termen en omschrijvingen te kiezen waarmee de opdrachtgever, zijn bedrijf en zijn werkwijze het beste uit de verf komen. Dat maakt elk plan uniek, want er is natuurlijk geen bedrijf hetzelfde.

Naast mijn werk bij Syntera ben ik ook al jarenlang liedjesmaker en troubadour. Dat vormt een mooi contrast, want zo specifiek als ik moet zijn in de teksten voor mijn werk, zo vrij en dubbelzinnig kan ik zijn in mijn liedteksten. Het zijn liedjes met een knipoog, waarbij ik speel met de betekenis van woorden en uitdrukkingen. Op papier lijken dit twee gescheiden werelden, mijn werk voor Syntera en mijn activiteiten als liedjesmaker/troubadour, maar in de praktijk zijn ze al samengekomen. Onlangs heb ik namelijk het eerste liedje over mijn werk geschreven, in de vorm van een satirisch Plan van Aanpak. En het is zeker niet mijn laatste!

Het mooie van Syntera is dat het een vrij kleine, platte organisatie is, waarin we als collega’s allemaal gelijkwaardig zijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en specialismes, waarmee we elkaar mooi aanvullen en versterken. Daarnaast is het team een mooie mix van jongere en oudere collega’s, met zeer verschillende achtergronden en interesses. Dat levert vaak mooie en interessante gesprekken op.

Deel dit artikel: