0597 76 00 30

Home E Actueel E Jan Henk over civiele ontwerpen bij Syntera

Jan Henk Spans

Civiel ontwerper

Jan Henk over civiele ontwerpen bij Syntera

16 februari 2023

Hoe is het om als civiel ontwerper te werken bij Syntera? Waar geniet je het meest van, wat houdt je dagelijks bezig? Is er iets dat we nog niet weten? Jan Henk Spans deelt zijn ervaringen.

Bij Syntera werk ik als ontwerper, binnen de civiele techniek. Dit houdt in dat ik tekeningen maak van de openbare ruimte, zowel bovengronds als ondergronds. Onder bovengrondse infrastructuur vallen dingen als verhardingen (van bijvoorbeeld wegen, trottoirs en parkeerplaatsen) en wegmeubilair (zoals lichtmasten en verkeersborden). Maar ook kunstwerken (zoals bruggen) en de inrichting van groen. Bij ondergrondse infrastructuur kan je denken aan het ontwerpen van de waterhuishouding, het tekenen van riolering of het bepalen van kabeltracés. 
 
Zoals je leest, is het werken als ontwerper bij Syntera erg breed. Dit maakt het werk ook leuk, vind ik. Je bent niet bezig met een klein onderdeeltje. Maar je werkt aan een integraal project. Dit is in bredere zin ook van toepassing op Syntera en wat het bedrijf zo mooi maakt. We zijn betrokken in bijna elke stadium van de projecten, van begin tot eind. We leveren totaaloplossingen.
 
Persoonlijk vind ik het ‘echte’ ontwerpen het leukst om te doen. Dus schetsmatig de ideeën, wensen en plannen een opdrachtgever omzetten naar een visueel ontwerp. Dit moet er natuurlijk mooi uitzien, maar het moet ook gegrondvest zijn in de realiteit. Die combinatie spreekt mij erg aan.
 
Wat ik leuk vind aan het werken bij Syntera is de vrijheid die wordt gegeven om te ontdekken waar je talenten liggen en wat je leuk vindt om te doen. Vervolgens wordt ook gezocht om deze ontdekkingen direct toe te passen in je werk, waardoor je werk doet dat je ligt en leuk vindt. Daarnaast vind ik het fijn dat we als collega’s gelijkwaardig zijn. In combinatie met het feit dat iedereen zijn eigen talenten en interesses heeft, vullen we elkaar goed aan en daardoor kan ik altijd makkelijk bij iemand terecht als ik vragen heb.

Deel dit artikel: