0597 76 00 30

Home E Actueel E Het verhaal van Syntera – “De Naam” (deel 1/4)

Tim Meijer

Projectmanager/Directeur

Het verhaal van Syntera – “De Naam” (deel 1/4)

7 juli 2022

We nemen je mee in ‘het verhaal van Syntera’. Door middel van vier opeenvolgende berichten (iedere week één) vertellen we je over de identiteit, waar Syntera vandaan komt en waar we naartoe gaan. Tim Meijer trapt af met de betekenis van de naam van Syntera.

Toen ik eind 2008 steeds meer aan het idee begon te wennen dat ik me zou inschrijven bij de kamer van koophandel wist ik het zeker. Het wordt geen Meijer Advies of Meijer Consultancy. Echt niet! Heel graag wilde ik iets oprichten wat groter was dan mijzelf. Dat was een heel bewuste keuze! Maar ja, wat voor naam kies je dan? Eén ding stond vast ik wilde dolgraag iets met het woord synergie doen. Je weet wel: Dat wat je bereikt als je samenwerkt in plaats van naast elkaar actief bent. Dat het samengaan van delen leidt tot een meeropbrengst van de som van diezelfde delen. Oftewel: 1+1=3. Dus de ‘Syn’ van Syntera was geboren. Maar dan? Wat zou de naam compleet maken?

Op een zondagochtend – ik weet het nog – had ik een helder moment: Ik wil heel graag interactief bezig zijn. Dat er een wisselwerking ontstaat tussen opdrachtnemer en opdrachtgever. Tussen onze relaties en ons. Er dient altijd sprake te zijn van kruisbestuiving: Jij leert iets van mij en ik leer iets van jou. Zo komen we samen verder. Nu, op korte termijn én op lange termijn.

Zo was de naam geboren. Syntera. Het vormt een creatieve samenvoeging van de woorden synergie en interactie. De naam Syntera draagt de betekenis van beide woorden. Onze werkwijze wordt hierdoor gekenmerkt. Onze aanpak en onze projecten zijn het bewijs van wie we zijn: Wij verbinden mens en techniek, versterken projecten en projectteams en brengen disciplines samen.

Deel dit artikel: