0597 76 00 30

Home E Project E Een greep uit de door Syntera Bouw ontworpen droomhuizen

1 maart 2023

Een greep uit de door Syntera Bouw ontworpen droomhuizen

Het ontwerpen van iemands droomhuis is een fantastisch proces. Wat komt er zoal bij kijken en wanneer is het ontwerp geslaagd? We nemen je mee in de reis van idee tot droomhuis. Het is een mooi avontuur om samen met de opdrachtgever het pad naar hun droomwoning te bewandelen. Persoonlijke wensen en ideeën komen samen met de gestelde eisen en mogelijkheden. Is er een uitgesproken smaak of algeheel idee? Dit vormt de leidraad in het ontwerpproces, gezamenlijk maken we er een uniek en doordacht ontwerp van.

bouw & techniek

Vragen?

Woningen met een eigentijds ontwerp in combinatie met duurzaam materiaalgebruik worden erg gewaardeerd. In de huidige architectuur worden het verleden, heden en toekomst veel gecombineerd. Dit levert prachtige ontwerpen op, zoals de combinatie van een traditionele vorm van een huis uitgevoerd in moderne, duurzame materialen. Zo’n contrast maakt een woning spannend en uitdagend.

Een woning staat nooit op zichzelf, het gaat altijd een relatie aan met de omgeving. Het totaalbeeld van een ontwerp is dus erg belangrijk. Hoe past het in een straat, wijk of gebied? Vormstudie en materiaalgebruik spelen hier een grote rol. Belangrijk is dat het ontwerp een logische vorm en aankleding krijgt, die overeenkomt met de wensen van de opdrachtgever, locatie en huidige ontwikkelingen in de bouw.

De uitdaging zit hem vaak in de balans van esthetische en kostentechnische keuzes / maatregelen. Een fraai ontwerp kan kostbaar zijn, daarom is het belangrijk rekening te blijven houden met budget. Algemeen wordt gestreefd om de indeling zo praktisch mogelijk te maken. Gebruiksvriendelijkheid is daarbij essentieel, dit vertaalt zich in bijvoorbeeld de draairichting van ramen en deuren, grootte van ruimtes en looproutes.

Huidige ontwikkelingen in de bouwwereld spelen uiteraard een belangrijke rol, gericht op toekomstbestendig bouwen: energieneutraal, klimaatadaptief, natuurinclusief, circulair / bio-based, gezond en emissieloos bouwen. Hoe implementeer je bijvoorbeeld een groen dak of een insectenhotel? Waar haal je de bouwmaterialen vandaan, lokaal of overzees? Als vormgevers van de bebouwde omgeving zien we het als vanzelfsprekend om met al deze aspecten rekening te houden. Doordat in ons team ook een kostendeskundige is, zijn de financiële consequenties van bepaalde ontwerpkeuzes direct duidelijk en kunnen we hier samen op sturen.

Syntera Bouw helpt om jouw plannen te realiseren. Dit doen we voor particuliere opdrachtgevers, aannemers en ontwikkelaars. In welke fase jouw project zich ook bevindt, de experts van Syntera Bouw helpen je verder. Wij bieden praktische ondersteuning of volledige ontzorging. Benieuwd hoe we kunnen helpen in de ontwikkeling van jouw droomhuis of bouwproject? We vertellen je er graag meer over, neem contact op en maak vrijblijvend kennis.

Syntera versterkt en verbindt

Syntera brengt denkers en doeners in de leefomgeving samen. Wij doorbreken het wij-zij-denken, zodat overheid en het bedrijfsleven actief gebruik maken van elkaars competenties. Met onze inzet initiëren en faciliteren wij deze ontwikkeling met aandacht voor het belang van alle betrokkenen.