0597 76 00 30

Home E Project E Wonen op een eiland – Meerland, Blauwestad

10 november 2022

Wonen op een eiland – Meerland, Blauwestad

Altijd al willen wonen op een eiland? In Blauwestad kan dat. Natuurlijk zijn daar veel woongebieden vormgegeven als eiland, maar er komt een bijzonder eiland bij. Een eiland waarop slechts vier kavels liggen. Je zou het de ontwikkeling van een privé-eiland kunnen noemen. Hoe pak je zo’n ontwikkeling aan? Vanuit verbinding natuurlijk! Syntera mocht de voorbereiding van A tot Z verzorgen. Daar waar ruimtelijke ontwikkeling en technische uitwerking vaak op zichzelf staande delen zijn, mochten we hierin ‘een brug slaan’. We brachten plan, visie, ontwerp en contract bij elkaar. Het vormde één logisch geheel.

bouw & techniek

Vragen?

Vaak zie je dat de ‘afdeling beleid’ en ‘afdeling project’ verschillende eilanden vormen. Hoe mooi is het dan, als je deze werelden kunt verbinden. Daar ligt winst. Dat je verschillende belangen kunt dienen en tot een ontwerp komt, wat ieders idealen en wensen verbindt. Dat past bij Syntera. Wij zijn verbinders. We brengen mensen, manieren en middelen samen om een gezamenlijk doel te halen.

Het eiland ‘Buiten Meerland’ is daar een prachtig voorbeeld van. Syntera bereidde de uitvoering van de openbare inrichting van het eiland voor. We maakten de ontwerptekeningen en berekeningen voor de duikerbrug – waarvoor we samenwerkten met de experts van Nepocon en de technici van Gemeente Oldambt en de Provincie Groningen. We houden van samenwerken.

Tegelijkertijd stelden wij het beeldkwaliteitsplan samen. Binnen dit plan brachten we ervaring, kennis en expertise samen. Zowel intern, als extern. Zo ontwikkelden onze vakmensen op het gebied van infra, civiel, groen en (steden)bouw samen met de beleidsmakers van de Gemeente Oldambt en de Provincie Groningen dit specifieke beeldkwaliteitsplan.

Het beeldkwaliteitsplan is klaar. De aanleg van de duikerbrug en inrichting van het eiland is begonnen. De inrichting en de kavels krijgen een voorname uitstraling. De te bouwen woningen gelden straks als sfeermaker van het gebied. Ja, binnenkort kun jij wonen ‘op stand’. Op je eigen eiland!

Projectdetails

Locatie
Blauwestad
Periode
2022
Opdrachtgever
Blauwestad

Syntera versterkt en verbindt

Syntera brengt denkers en doeners in de leefomgeving samen. Wij doorbreken het wij-zij-denken, zodat overheid en het bedrijfsleven actief gebruik maken van elkaars competenties. Met onze inzet initiëren en faciliteren wij deze ontwikkeling met aandacht voor het belang van alle betrokkenen.