Uitwerking

Wonen op een eiland - Meerland, Blauwestad

Wonen op een eiland - Meerland, Blauwestad

Altijd al willen wonen op een eiland? In Blauwestad kan dat. Natuurlijk zijn daar veel woongebieden vormgegeven als eiland, maar er komt een bijzonder eiland bij. Een eiland waarop slechts vier kavels liggen. Je zou het de ontwikkeling van een privé-eiland kunnen noemen. Hoe pak je zo’n ontwikkeling aan? Vanuit verbinding natuurlijk! Syntera mocht de voorbereiding van A tot Z verzorgen. Daar waar ruimtelijke ontwikkeling en technische uitwerking vaak op zichzelf staande delen zijn, mochten we hierin ‘een brug slaan’. We brachten plan, visie, ontwerp en contract bij elkaar. Het vormde één logisch geheel.

 
Rondweg Windesheim in laatste fase

Rondweg Windesheim in laatste fase

Hogeschool Windesheim ziet een lang gekoesterde wens werkelijkheid worden. De doorstroming van het verkeer riep om verbetering. Vooral tijdens de ochtendspits ontstonden opstoppingen en onveilige situaties. Voetgangers, fietsers, automobilisten kruisten elkaar op en rondom de campus. Een rondweg rondom de campusgebouwen moet ervoor zorgen dat de verkeerssituatie verbetert en de veiligheid toeneemt.

 
Projectcoördinatie en toezicht houden in de Blauwestad

Projectcoƶrdinatie en toezicht houden in de Blauwestad

In de Blauwestad houdt Syntera toezicht op diverse civiele projecten. Joost is de schakel tussen 'binnen' en 'buiten', bewaakt de planning, kwaliteit, budgetten en is aanspreekpunt voor de opdrachtgever en opdrachtnemers.

 
Rondweg en parkeren Hogeschool Windesheim

Rondweg en parkeren Hogeschool Windesheim

We zijn alweer meer dan een jaar bezig met een prachtig project in Zwolle. Van Hogeschool Windesheim hebben we de opdracht gekregen voor het opstellen van een programma van eisen voor de rondweg en de herinrichting van het parkeerterrein bij de campus. Doel van dit alles is de herinrichting van de parkeerterreinen en het verbinden van de parkeerplaatsen middels een rondweg. Inmiddels is het ontwerp afgerond en in maart jongsleden hebben we het bestek opgeleverd. Nu gaan we een nieuwe fase in en staan we vlak voor de realisatie.

 
Visualisatie groenplan Martenshoek

Visualisatie groenplan Martenshoek

  Hoogezand | Voor de gemeente Midden-Groningen zijn we al geruime tijd aan het werk in Martenshoek. Tom houdt zich als projectvoorbereider bezig met de groene kant van het verhaal en praat ons bij voor dit project.